КТМ със задълбочена подготовка на "Мизано"

КТМ изпробваха значително подобрената си версия на мотора за MotoGP на пистата "Мизано", като тяхната усилена подготовка ще продължи до завръщането им в кралския клас в края на сезон 2016. Австрийският производител прекара три дни на пистата в Италия заедно с Ducati и Aprilia в действие. Техническият директор на отбора заяви: "Имахме достатъчно време да подготвим всичките неща, които искахме да изпробваме. Колкото до машината, почти всичко е ново включително и рамката, аеродинамиката. Всичките компоненти показаха потенциала си и много се радваме. Трябва ни още един тест на друга писта, за да сме напълно уверени".

Мика Калио, Карел Ейбрахам и Алекс Хофман бяха състезателите на КТМ за теста. Докато Калио, който ще участва на финалния кръг в Барселона този сезон, вярва, че обновеният мотор показва чудесна скорост, неговата програма бе прекъсната от катастрофа на втория ден.

"Когато и да тестваме мотора, ще се стремя да достигна лимита му, защото това е единственият начин да го развиваме. Скоростта ни е близка до тази на бъдещите ни конкуренти. Следващият ни тест е на пистата "Арагон", където има по-дълги прави отсечки. Публиката може би вече очаква доста, но не трябва да забравяме, че това е дебют. Ние продължаваме да правим нашата работа, която се надяваме да ни донесе ниво, от което ще бъдем доволни, в началото на следващия ни пълноценен сезон в MotoGP", сподели Калио.

Още от Моторни спортове

Виж всички