Бащата на Елица Янкова: Малко й се скарах...

Семейството на олимпийската ни медалистка в борбата Елица Янкова не скри, че е преживяло много емоционално бронзовия медал на 21-годишната състезателка на Игрите в Рио де Жанейро.

Пред NOVA TV родителите на боркинята, брат ѝ и първият ѝ треньор споделиха какво са изпитали в минутите, след като Елица вдигна победоносно ръка.

„Изкарахме радостно нощта. Първите думи на Елица бяха, че батерията на телефона ѝ пада и не може да говори много. Малко ѝ се скарах, защото не стана първа“, сподели с усмивка гордият татко Атанас Янков, който е бивш борец.

„Голям успех за детето и за нас, и за цяла България. Тя доказа какво може. Понеже е много мъничка и някои като я види, гледат недоверчиво към нея. Но тя се доказа, може и още. Аз бях против борбата, защото е мъжки спорт, а тя бе добра танцьорка на народни танци, но в крайна сметка борбата надделя“, продължи емоционално майката Мария.

Елица не е единствено дете в семейството, а брат ѝ Димитър се занимава с бокс. Той е по-малък от нея и не скри, че силно е вярвал с успеха на кака си: „Вярвах, разбира се, че ще вземе медал“.

„Личеше си, че може да постигне успехи. Още повече баща ѝ е бивш борец. На първото си състезание бе много спокойна, което бе добра предпоставка“, даде професионалното си мнение първият треньор на Янкова Николай Сейчанов.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти