Кой ще си купи билет за Мексико - Египет, а Сърбия, България и Германия да не играят в Рио?

Веднага след като бяха определите всички участници на волейболния турнир при мъжете на Олимпийските игри, много специалисти отново подхванаха несправедливата система за класиране на отборите за Игрите в Рио 2016. Авторитетното руско издание Championat.com отново потърси отговори.“Потвърждение на неписаната истина: Европа е по-силна от всички” е озаглавен материалът на Лев Росошик.

“Избраният президент на FIVB преди 4 години - бразилецът Ари Граса направи така, че на Олимпиадите да попадат повече отбори от всички континенти, но само не и от Европа, където са събрани най-силните тимове на световния волейбол. Така се получава, че заради тези съображение малко или много в Рио ще има представители от Азия, Африка, Северна и Южна Америка, но присъствието на отборите от Европа бе ограничено. Но това няма нищо общо със съвременното безкомпромисно олимпийско съперничество и слогана на незабравимия Пиер дьо Кубертен: “Главнто е не победата, а участието”, се казва в материала на

Championat.com

. “И кой от зрителите, позволете ми да попитам, ще му е интересно да си купи скъпи билети за мач от олимпийския турнир в Рио 2016, като да кажем Мексико - Египет, когато такива световни волейболни грандове, като Сърбия, България, Германия и набиращите сили Словения и Белгия не са там?"

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти