Хамилтън се надява проблемите от началото на сезона да са зад гърба му

Звездата на Мерцедес Люис Хамилтън не започна по най-добрия начин борбата за титлата през 2017 година. Британецът се надява проблемите от началото на сезона вече да са зад гърба му и след победата в Канада да не допуска повече основният му съперник Себастиан Фетел от Ферари да увеличава преднината си в класирането.

В Монреал лошият късмет бе за четирикратния шампион Фетел, който бе ударен и от дъното на колоната успя да стигне до четвъртото място. Така след победата Хамилтън намали изоставането си на 12 точки.

"С победата в Канада се надявам проблемите и лошият късмет от началото на сезона да останат зад гърба ми. Много е важно да не позволявам на Себастиан да отвори комфортна преднина, защото той е печелил няколко титли и знае как да се възползва от проблемите на съперниците си.

"Трябва да притискам Фетел и Ферари във всеки уикенд до финала. Той е от пилотите, които не допускат грешки, но въпреки това не трябва да го оставям да се чувства спокоен. Много пъти повторих, че тази година шампионатът ще бъде един от най-трудните и в същото време най-вълнуващият от много години насам. Имаше хора, които не ми вярваха, но всичко това става реалност с всеки изминал кръг", завърши британецът.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg

 

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти