Кипър на полуфинал след убедителна победа над Китай

Отборът на Кипър се класира за полуфиналите на Световната купа по хандбал за мъже, след като се наложи над Китай с убедителното 36:26 (16:9). Кипърците започнаха силно и дръпнаха от началото в резултата. Постепенно разликата се увеличи до 16:9 на почивката. В началото на втората част Китай успя да стопи изоставането си само до 4 гола, но след това хандбалистите на Кипър отново наложиха играта си и спечелиха с 36:26.

Така Кипър успя да се класира за полуфиналите на турнира, където ще спори за място в големия финал срещу отбора на Турция, който надигра Грузия с 32:26 в ¼-финал, игран във Велико Търново. Китай ще продължи борбата за местата от 5-о до 8-о, като ще играе срещу грузинците. Полуфиналната среща между Кипър и Турция е утре (17 юни) от 18,00 часа в Габрово, а мачът между Китай и Грузия е от 14,00 часа.

За най-добър състезател от отбора на Кипър беше избран вратарят Христофорос Нунгович, а Кирякос Георгиу бе най-резултатен със 7 гола. За тима на Китай за най-полезен бе определен Ан Уеи с 6 гола, а Жен Лиу бе най-резултатен със 7 попадения.

Апостолос Михаил, старши-треньор на Кипър: „Класирането ни на полуфинал е най-големия успех в историята на кипърския хандбал. Много съм развълнуван и невероятно щастлив. Момчетата играха дисциплинирано и не допуснахме сериозни грешки. Поздравявам моя отбор, както и тима на Китай за спортменското им поведение”.

Цяо Чен, старши-треньор на Китай: „През първата част бяхме уплашени и влязохме трудно в мача. През второто полувреме стабилизирахме играта си, но не успяхме да намалим разликата”.

Павел Пенчев, пратеник на Sportal.bg в Габрово

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти