Citroen са готови да дадат реален шанс на Микелсен във WRC

След като френският отбор в Световния рали шампионат Citroen заявиха, че ще предоставят третия си автомобил на рали Сардиния в ръцете на Андреас Микелсен, те не прикриха и желанието си да удължат работата си с норвежеца за остатъка от сезона.

Сделката за предстоящия кръг стана факт часове след рали Португалия, където французите нямаха голям успех. Тази седмица Микелсен за първи път проведе и тест с новия автомобил. Шефът на отбора Ив Матон наблегна на факта, че не възлага големи очаквания върху миналогодишния победител от Австралия, и допълни, че от тима правят всичко възможно той да не е подложен на напрежение.

Той ще стартира на мястото на Стефан Лефевр, а най-голямата бариера за остатъка от сезона пред Микелсен е ограниченият брой на свободните автомобили. Citroen има план и за четвърти автомобил с течение на шампионата, като той ще бъде управляван от Калид Ал-Касими.

Микелсен от своя страна сподели, че е напълно отворен към сделка за целия оставащ сезон във WRC. Кръгът в Сардиния ще се проведе в периода 08 – 11 юни. Citroen се намират на последно място в класирането при конструкторите.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти