Роси призна, че продължава да изпитва болка след инцидента

Валентино Роси призна, че продължава да чувства усилена болка след инцидента, който претърпя преди седмица с кросов мотор. Деветкратният шампион все още чака позволение от медиците да се състезава на домашната и любима писта "Муджело" и ден преди пресконференцията сподели подробности около инцидента.

"За съжаление паднах от мотора по време на тренировка. Продължавам да изпитвам болки в корема и гръдния кош. Състоянието ми се подобрява с всеки изминал ден и ми позволява да бъда оптимист за уикенда на "Муджело". Желанието ми да бъда на старта в неделя е огромно и правя всичко възможно, за да се възстановя напълно. В четвъртък ще бъдат проведени медицинските тестове. Ако всичко е наред, в петък ще се кача на моя YZR-M1 и тогава ще разбера какви са възможностите ми", сподели Доктора.

Той бе приет за 24 часа под наблюдение в болница в Римини, след което бе изписан и прекара няколко дни в пълна почивка. На пресконференцията утре той няма да вземе участие, като изтъкнатата причина е нуждата от почивка.

След като катастрофира на "Льо Ман" Роси зае третата позиция в генералното класиране на MotoGP зад лидера Маверик Винялес и Дани Педроса.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти