Рекорден брой автомобили за петия кръг от Световния рали шампионат

Предстоящото другата седмица рали Португалия обещава да бъде вчепатляващо за зрителите със звезден състав от 65 автомобила, 14 от които – от новото поколение по-агресивни и бързи коли, като това е рекорд за сезона към момента.

Юбилейното 50-о издание ще бъде уважено от три автомобила на Toyota като към победителят от Швеция Яри-Мати Латвала и Юхо Ханинен ще се присъедини и Есапека Лапи.

Citroën също отговаря на Toyota и ще се опита да се оттласне от последното място при конструкторите също с четири екипа – победителят от Мексико Крис Мийк, Крейг Брийн, Стефан Лефевр и Калид Ал-Касими. С Ford Fiesta ще стартират временният лидер при пилотите Себастиен Ожие, От Танак, Елфин Еванс и Мадс Остберг.

Hyundai няма да прави промени за петия кръг от Световния рали шампионат и ще замине в Португалия с редовните три екипа с пилоти Тиери Нювил, Хейдън Падън и Дани Сордо.

Бившият пилот на Volkswagen Андреас Микелсен не стигна до сделка с топ конструктор в последните седмици и ще стартира отново в клас WRC 2 с Skoda Fabia R5.

Снимка: WRC

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти