Ще бъде ли някой брилянтен като Селби на Световното?

Защитаващият титлата си от 2016 година Марк Селби даде само два фрейма на Фъргал О‘Брайън в първия си мач от Световното първенство по снукър в шефилдския театър „Крусибъл“.

След убедителната победа над такъв корав съперник Веселяка от Лестър затвърди още повече статута си на фаворит за трета корона от шампионата на планетата, която би била и пета ранкинг титла за него само през този сезон след триумфите в „Пол Хънтър Класик“, Международния шампионат в Китай, Шампионата на Обединеното кралство и Откритото първенство на Китай.

Още в първата сесия Селби напълно обезсърчи О‘Брайън, след като му поведе с 8:1 и се погрижи ирландецът да не атакува нов световен рекорд за продължителност на фрейм – О‘Брайън спечели 123-минутна 19-а партия от третия квалификационен кръг, за да стигне основната схема в „Крусибъл“.

Селби не се нуждаеше от сенчъри брейк, за да доминира тотално на масата – серии от 50, 63, 77, 56 и най-голямата от 92 му стигнаха, като в 12-ия фрейм той се възползва от пропуск по черната на О‘Брайън и я реализира за крайния си успех.

„Решен съм твърдо да атакувам титлата и да доближа още повече великани като Хигинс и О‘Съливан. В исторически план само аз и Марк Уилямс имаме по две световни титли и Хигинс ни води сериозно с четирите си. Знам какво се очаква от мен, след като съм защитаващ шампион и е хубаво, че този път няма да ме преследва „проклятието на „Крусибъл“, сподели Селби след победата си, визирайки факта, че никой в историята не е успявал да защити световната титла, след като я спечели за първи път.

Участвайте в снукър играта на Sportal.bg и спечелете билет за мачовете между Рони О'Съливан и Стивън Хендри!

Още от Снукър

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти