Citroen признаха за ранните си грешки, поставят високи цели на рали Мексико

Техническият директор на Citroën Лоран Фрегоси призна, че отборът е допуснал няколко грешки в първоначалните кръгове на Световния рали шампионат през сезон 2017, но вярва, че екипът ще се поучи от тях. Френският тим е на последното място в класирането при конструкторите след разочароващото представяне от началото на сезона на заледените пътища в Монте Карло и Швеция.

Екипът е на мнение, че целият напредък, който е направил с автомобила в края на миналия сезон и през зимната почивка обаче ще си проличи именно на макадам, каквото ще бъде и тазседмичното рали Мексико (9 – 12 март).

"За първото рали на макадам от настоящия сезон имаме много по-високи очаквания от преминалите две състезания. Резултатите, които получихме, бяха главно от липса на подготовка в реални условия. Ситуацията в Мексико ще бъде различна, защото автомобилът имаше най-усилена подготовка на макадам", сподели Фрегоси.

И двамата пилоти на конструктора Стефан Лефевр и Крис Мийк се подготвиха с тестове в Испания миналия месец, фокусирайки се върху окачването. Мийк вярва, че отборът върви в правилната посока и шефът на отбора Ив Матон очаква Мийк да бъде в челните места в Мексико.

Снимка: WRC

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти