Ferrari Dino от гаража на Рос Браун се продава на търг (снимки)

Рос Браун е легендарно име – синоним на професионализъм във Формула 1. Освен че бе част от осем световни титли при конструкторите и осем световни титли при пилотите с отборите на Бенетон, Ферари и неговия собствен БраунGP, той създаде най-силния тандем с Михаел Шумахер, когато седемкратният световен шампион тотално доминираше спорта.

 

Страстта му по "Черните кончета" започва още от тийнейджърските години, много преди работата му във Формула 1. Години по-късно маестрото на шампионата може вече да си позволи и един от най-редките модели на италианския бранд - Ferrari Dino 246 GTS в цвят Bianco Polo Park. Днес вече то се продава на търг от компанията Hexagon Classics и с километраж от приблизително 40 000 километра цената на автомобила, започваща малко над 700 000 евро, очаквано отговаря и на стойността му.

Високата оценка за красивото возило не е поставена само заради емблемата и отличното му състояние. Създадено през 1974 година, то е предпоследният от едва 12-те модела с десен волан, създадени от Ferrari за Обединеното кралство.

 

Dino е първото "малко" конче, което е създадено покрай петролната криза на 70-те. То се задвижва от средноразположен 2.4-литров V6 двигател, който доставя мощност от 195 конски сили към лекото двуместно купе, а максималната скорост е 235 км/ч, което далеч не е малко за средата на 70-те години.

Снимки: Hexagon Classics

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти