Новите болиди са брутално бързи, разкри Нико Хюлкенберг

Нико Хюлкенберг стана първият пилот, който говори открито за това какви ще бъдат силно променените болиди във Формула 1 в започващия през март сезон 2017. Официалните предсезонни тестове на писта все още не са стартирали, но германският пилот на Рено вече е успял да проведе редица тестове в симулатора на френския отбор.

Данните от последното поколение симулатори са изключително точни и поведението на болидите е много близо до реалното на писта. И така с промените в правилата за новия шампионат според Хюлкенберг новите болида са станали брутално бързи.

"Новите коли за предстоящия сезон са станали брутално бързи. Просто не е за вярване как новите правила правят болида напълно различен. Сега мога да минавам през трети и девети завой на пистата в Барселона на пълна газ. Това нямаше как да стане през миналия сезон. Може би само Мерцедес и не винаги Ред Бул успяваха", разкри Хюлкенберг.

"Натоварването за пилотите в края на състезанието също ще бъде брутално. Започнах да тренирам още в края на миналата година и продължавам много по-усилено от преди", завърши германецът.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg

 

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти