Красив гръцки остров стана арена за специален мотокрос филм (видео)

Преди 37 години последното плаване на MV Panagiotis създаде една от най-живописните гледки на корабокрушение в света. До плажа може да се стигне единствено по вода, а силният контраст между красота и разруха вдъхнови филмов екип да заснеме уникално видео със световния мотокрос шампион от 2015-а – Ромен Фебре от тима на Monster Energy Yamaha Factory.

23-ма души започнаха изграждане на импровизирана "писта", като трябваше да пренесат всичко по вода от другия край на острова. 12 тона пясък и над 1000 часа труд бяха само част от предизвикателствата, с които трябваше да се справят момчетата.

По-малко от седмица преди началото на продукцията времето се обръща. Силна буря се извива над остров Закинтос и за един ден "теренът" е унищожен. За броени дни екипът пък трябва да възстанови над 60% от изграденото трасе. 

Главният герой Фебре, който наскоро бе спечелил трета поредна титла в Мотокрос на Нациите, бе видимо впечатлен от уникалната локация: "Това определено е най-странното място, на което съм карал. Свикнали сме с красиви гледки в държави като Аржентина, но това е точно на плажа и морето е супер близо. Страхотно е да го видиш, а да не говорим да караш там, защото няма път, по който да стигнеш нито пеша, нито с кола и моторът трябва да се качи на лодка".

Още от Моторни спортове

Виж всички