Екълстоун предупреди, че Ферари не се шегуват с напускането на Ф1

Заплахата от Ферари, че ще напуснат Формула 1 след приемането на новите регулации през 2021 година, трябва да бъде приета като сериозна от новите собственици Liberty Media, смята бившият шеф на Ф1 Бърни Екълстоун.

Заедно с ФИА Liberty Media представиха проект за промени в двигателя, след които той ще бъде по-прост, евтин и шумен. Мерцедес и Рено изразиха септицицъм по отношение на новите планове, докато президентът на Ферари Серджо Маркионе направо заяви, че "няма да играе", ако условията не са в полза на "черните кончета". Разбира се, това далеч не е първата заплаха за напускане на шампионата от страна на Скудерия за всичките си години, но въпреки това Екълстоун е на мнение, че този път ситуацията е различна.

"Ако те не могат да побеждават, ще продължат напред и без новите правила", коментира Бърни пред The Independent. "Ако новите регулации поемат в посоката, в която смятат от Ферари и те не могат да си позволят да дават толкова пари, ще напуснат".

"Те не искат и ограничения на бюджета, а искат да дават толкова пари, колкото могат да си позволят и аз винаги съм казвал това. Ако хората нямат достатъчно пари, значи те трябва да си тръгнат", допълни бившият шеф на Формула 1.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти