Любимецът на публиката на рали Великобритания поведе с 25 сек (видео)

Родният любимец на рали Великобритания Елфин Еванс поведе след петъчните етапи на предпоследния кръг от календара на Световния рали шампионат (WRC) с цели 25 секунди преднина със своята Ford Fiesta, а най-близкият му противник е със същия автомобил – От Танак. Еванс спечели три етапни победи, но Себастиен Ожие и Тиери Нювил, които са основни претенденти за титлата, заедно с Танак, също проявиха характер в трудните условия на Острова заради валежи и спечелиха по един специален етап днес.

Танак води пред съотборника си Ожие с 2.2 секунди, а с третото място на французина Ford Fiesta окупира първите три места във временната подредба на ралито в Уелс. Нювил е на четвъртата позиция, а победата му в седмия етап го направи първият пилот с етапен успех, който не кара Fiesta. Белгиецът се оплака, че не е напълно доволен от автомобила си i20, а към това му бе добавено и десетсекундно наказание.

Пилотът на Toyota Яри-Мати Латвала и лидерът на Citroen Крис Мийк, който загуби две позиции следобед, разделят Нювил от съотборника му в Hyundai Андреас Микелсен. Останалите два корейски автомобила заемат осмата и деветата позиции, а Юхо Ханинен с втората Toyota – десетата.

Крейг Брийн не успя да завърши последния етап, като по-късно стана ясно, че е заседнал в канавка. По-рано през деня пък той бе спукал гума. Състезаващият се и на рали Дакар Язеед Ал-Ражхи също претърпя инцидент, но за щастие с навигаторът му са без травми.

Ако Себастиен Ожие спечели рали Великобритания, той ще триумфира със световната титла във WRC за пети пореден път.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти