Софиянец бе най-бързият и техничен пилот на Red Bull Карт Файт България 2017 (снимки)

Веселин Паунов от София бе най-бързият и техничен пилот-аматьор на финалната картинг надпревара в Пловдив. Сред докоснатите близо 400 любители на този спорт, състезанието на "Лаута" бе за най-добрите от 4-те града в България – Варна, Стара Загора, Пловдив и София. На пистата се събраха най-добрите сред най-добрите картинг любители, които се бориха за този финал почти месец. Те преминаха през индивидуални и регионални квалификации, за да се срещнат на трасето под тепетата.

Кулминацията на 30 септември на откритата картинг писта "Лаута" в Пловдив бе в условията на постоянен дъжд, което изведе най-техничните пилоти от общо 12 в челната тройка.

@@@

22-годишният Веселин Паунов от София е големият победител с 42 точки, който ще изпита скоростния KTM X-Bow карт на пистата от Формула 1 в Австрия – "Ред Бул Ринг" - голямата награда, предоставена от организаторите. Той бе и най-младият състезател, много мотивиран и развълнуван от победата.

@@@

"Това че беше мокро, направи карането супер технично и наистина различи бързите пилоти от най-бързите. Днес мина доста успешно за мен, но беше много трудно състезание и Мартин Манолов ми бе наистина сериозна конкуренция, не ми даде и момент спокойствие. При мокро трасе е много по-различна самата траектория и си пролича кой може да се адаптира към пистата. За мен обаче дъждът бе шанс, защото съм наистина много добър при такива условия", коментира Веселин.

@@@

На второ място e Мартин Манолов с 39 точки – представител на домакините. Той ще има възможността да тренира на професионална конзола с водещия български пилот Павел Лефтеров. Трети на стълбичката се качи Николай Атанасов от Пловдив с общо 29 точки Той ще има възможността да се наслади на танцов спектакъл в София през октомври.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти