Маркес се опасява, че вчерашното фиаско ще окаже голямо влияние

Пилотът на Honda Марк Маркес сподели първите си усещания след като двигателят му започна да пуши и сложи край на участието му в състезанието за Гран При на Великобритания в MotoGP вчера – 12-и кръг от календара на шампионата.

С фиаското за японския конструктор Маркес повери лидерската позиция в общото класиране на Андреа Довициозо от италианския тим на Ducati, който записа четвъртата си победа за сезона и оглави подредбата за втори от началото на 2017-а. Кошмарът за защитаващият титлата си Маркес дойде в 14-ата от общо 20 обиколки, докато заемаше третата позиция зад Роси и Довициозо.

"В момента, в който трябваше да спра, не мислех за това, което се случи и причината, а за класирането. Малкото предимство, което имахме преди състезанието – никой не иска то да се стопи по този начин. В крайна сметка се случва. Двигателят работеше перфектно, но изневиделица, когато излязох на правата просто се счупи. Това беше нов двигател и е важно да разберем какво се случи с него", разкри Маркес.

Топ 5 в генералното класиране в MotoGP след 12-ия кръг:

1. Довициозо (Ducati) - 183 т.2. Маркес (Honda) - 174 т.3. Винялес (Yamaha) - 170 т.4. Роси (Yamaha) - 157 т.5. Педроса (Honda) - 148 т.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти