Стоичков: С Емо Костадинов се бяхме разбрали - той печели дузпа, аз я бия

Христо Стоичков поздрави своя добър приятел и бивш съотборник в ЦСКА и националния отбор - Емил Костадинов, който днес празнува 50-годиешн юбилей. Вижте какво заяви Камата пред "Труд".

"С него ме свързват страхотни спомени, за които книги може да се напишат. Още докато почти не се бръснехме в ЦСКА, но биехме всички наред. Само Емо си знае колко паса ми е подал за голове. Ама да не забравя, че и аз съм давал. В националния отбор се бяхме разбрали - той печели дузпата, аз я вкарвам. Не проработи само на полуфинала на Световното в Щатите. И там Емо си заслужи дузпата, но френският съдия Киню... Той си знае. И така с Костадинов в тандем стигнахме до "Парк де Пренс". Емо е човекът, заради когото България още я знаят по света. Не минава месец без да изгледам поне веднъж двата му гола срещу Франция. Какви голове само! И първият, и вторият бяха от красив по-красив. За важността им всичко е казано, а "петлите" още ги сънуват", заяви Стоичков.

"Костадинов беше великолепен играч, който направи и отлична кариера. Единственият наш сънародник с гол във финал на европейски турнир. А едва ли ще има друг случай, когато двама българи да са един срещу друг на полуфинал на Шампионската лига. Беше гордост точно на "Камп Ноу" да се здрависаме и прегърнем на терена. Емо, още веднъж ти пожелавам да си много здрав и обичан. И да благодарим на двете Марияни, нашите съпруги, че ни търпят толкова години. Честит юбилей!", допълни носителят на "Златната топка" за 1994 година.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти