Винялес е озадачен от проблемите си в Чехия

Пилотът на Yamaha Маверик Винялес заяви, че е озадачен от появилите се проблеми в мотоциклета си днес при завиване на двете тренировки в Чехия.

Испанецът приключи днешния ден извън топ 10 с почти секунда изоставане спрямо най-бързия пилот на пистата Андреа Довициозо. Съотборникът му Валентино Роси пък свърши още по-назад – на 14-ата позиция.

"Не знам какво се случи следобеда, но не можех да завивам, беше много трудно да постигна времето, което записах. Беше ми трудно както да завивам, така и да спирам. Трябва да намерим проблема, защото беше много трудно", сподели испанецът.

Той допълни, че продължава да използва два различни вида шаси – първото, с което започна сезона, и второто, с което кара в Холандия и Германия. Винялес призна обаче, че така е по-трудно да се фокусира върху проблема: "Мисля, че утре ще използвам само едно шаси и ще работим много с него, за да решим проблема".

Третата квалификация утре сутринта ще реши дали Роси и Винялес ще трябва да преминат през първата квалификация преди да се опитат да се борят за полпозишън или ще получат директно място там.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти