Жестът на Кими трогна милиони сърца

Жестът на пилота на Ферари Кими Райконен към малкото момче, което се разплака след отпадането му от Гран При на Испания, е напът да стане "Спортен момент на годината" на ежегодните спортни награди Laureus.

Малкият фен на Ледения, облечен от глава до пети в червено и с шапка на Скудерия с номер 7, се разстрои, когато неговият идол отпадна от надпреварата още в първата обиколка. Една камера обаче улови как момчето плаче и от Ферари веднага изпратиха човек, който да го вземе от публиката и да го доведе в бокса, за да се запознае лично с Кими и да се успокои. Там той прегърна своя идол и заедно с родителите си и Кими изгледа докрай състезанието, спечелено от Хамилтън.

Сега световната спортна агенция Laureus включи жеста на Райконен в надпреварата за най-емоционален момент на годината. Всеки може да гласува на официалния уебсайт на Laureus, а към момента връщането на усмивката на малкото момче води с 5% над инфарктната победа на Барселона над Пари Сен Жермен с 6:1 от осминафиналната фаза на Шампионска лига през март.

Преди 12 месеца наградата за "Спортен момент на годината" спечели отборът на Барселона до 12 години, които след победата си с 1:0 над японските си връстници, прегърнаха и утешиха всеки от играчите.

Снимка: Scuderia Ferrari

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg

 

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти