Борусия (Д) отпадна безславно от Лига Европа (видео)

Борусия (Дортмунд) отпадна безславно от турнира Лига Европа. Тази вечер германският тим направи нулево реми в гостуването си на РБ (Залцбург) от 1/8-финала. В първия мач австрийците бяха спечелили с 2:1 и именно този успех ги класира напред. Така те станаха първият отбор от Австрия на 1/4-финал в Лига Европа.Първото полувреме бе доминирано от домакините, които пропуснаха няколко шанса за откриване на резултата. В 6-ата минута Хий-Чан Хуан се възползва от грешка при изнасянето на топката, изскочи очи в очи с вратаря, но не успя да го преодолее. В 21-ата минута почти по идентичен начин кореецът отне в средата на терена след грешка на Сократис Папастатопулос, като този път напредна в пеналта и стреля от малък ъгъл, като Роман Бюрки отново спаси. В 36-ата минута пък Шавиер Шлагер се освободи пред наказателното поле и шутира мощно, но отново Бюрки бе последна преграда пред гола с великолепна намеса.Втората част Борусия показа признаци на събуждане. В 51-ата минута Максимилиан Филип отправи точен удар, който обаче бе твърде слаб. В 57-ата минута пък Марсел Шмелцер овладя на гърди и стреля от воле, но в ръцете на вратаря.

Ред Бул също имаше удесен шанс, като в 61-ата минута Дабур отврави силен удар от границата на пеналта, но Бюрки успя да спаси.

Гостите все повече засилваха натиска и в 65-ата минута след дълъг тъч в наказателното поле топката бе продължена към Шмелцер, който отблизо стреля с глава, но Валке улови. В 70-ата минута дойде най-добрата възможност за германците, като Миши Батшуай бе изведен на метри пред вратата и опита удар, който попадна в ръцете на стража на съперника. В 73-ата минута Александър Исак също имаше прекрасна възможност да вкара отблизо, като ударът му се спря в тялото на защитник на голлинията, а останаха съмнения и за игра с ръка.

Домакините обаче успяха да укротят устрема на съперника и не допуснаха повече драма в заключителните минути. Те дори можеха да стигнат до успеха в мача, но в добавеното време удар на Дабур се отби от напречната греда.

Така РБ (Залцбург) продължава заслужено напред, докато Борусия приключва участието си без да остави значима следа.

РБ Залцбург - Борусия Дортмунд (2:1 в първия мач) 0:0

МИНУТА ПО МИНУТА

Още от Футбол свят

Виж всички