Ожие отмъкна лидерството от Себастиан Льоб на рали Мексико (видео)

Световният шампион във WRC Себастиен Ожие отмъкна лидерството от завърналия се в рали автомобила ветеран Себастиан Льоб и ще стартира последния състезателен ден като фаворит за победата с преднина от завидните 35 секунди. Ожие заемаше пето място преди съботните етапи в Мексико, но четири успеха, добра скорост и някои проблеми на конкуренцията го изстреляха на челна позиция.

Даниел Сордо с Hyundai и Льоб със Citroen бяха в битка за първото място в петък и съботната сутрин, но по-късно и двамата спукаха гума, а забавянето на практика ги лиши от шансовете за победа. Льоб удари скала и загуби две минути спрямо Ожие докато сменя предната лява гума, а Сордо загуби само половин минута и сега заема трета позиция зад Крис Мийк със Citroen.

Бившият съотборник на Ожие и настоящ пилот на Toyota От Танак нямаше късмет и получи повреда в двигателя, заради която приключи деня си по-рано, а високите температури му създаваха проблеми и още в петъчната фаза. Преди повредата именно естонецът бе единственият представител на японския производител, тъй като Яри-Мати Латвала и Есапека Лапи получиха проблеми с двигателя още в петък.

Така пътят на Ожие бе разчистен и от него се изискваше само да не прави грешки. Три етапа преди финала на състезанието Мийк е най-близкият му конкурент, но на 35.9 секунди.

Като изключим силното представяне на Сордо, за Hyundai отново бе разочароващ ден около съдбата на Андреас Микелсен и Тиери Нювил. Първият заема четвърта позиция, а Нювил – пета след две спукани гуми и трудната задача да стартира първи в петък.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти