Сливнишки герой излезе втори на Запад във Висшата лига

Отборът на Сливнишки герой излезе на втора позиция във временното класиране, кръг преди края на редовния сезон в предварителна група А (Запада) във Висшата лига при мъжете.

Представителите на Сливница надиграха като домакини Ботев (Ихтиман) с 3:0 (25:19, 25:14, 25:21) и записаха втори пореден успех в последните два кръга. Така волейболистите на Сливнишки герой са със седем победи, четири загуба и актив от 22 точки и засега изпреварват прекия си конкурент - Звездец (Горна Малина).

Волейболистите на Сливнишки герой надиграха Ботев (Ихтиман) с 3:0 гейма

На трета позиция остава тимът на Звездец, който отбеляза изненадваща загуба като домакин от Славия с 0:3 (21:25, 20:25, 23:25). С това представителите на Горна Малина отстъпиха назад в таблицата, с актив от седем победи, три загуби и 21 точки. Отборът обаче е с един мач-по малко, поради отложена среща с Град (Белоградчик), като мачът е насрочен за 7 март.  Евентуален успех в тази среща отново може да донесе разместване в подреждането на тройката. Славия пък отбеляза втора поредна победа и заема пето място ввъ временното класиране на групата.

Славия надигра като гост Звездец с 3:0 гейма

Едноличен лидер в група А продължава да бъде тимът на Ботев (Луковит) който записа десета победа в шампионата. Волейболистите от Луковит надиграха като гости Изгрев (Ябланица) с 3:0 (25:12, 25:18, 25:18) и са първи в таблицата само с една загуба и актив от 29 точки. Четворката в класирането се оформя от съставът на Белоградчик, който почиваше в този кръг.

Последният кръг от редовния сезон е на 10 март. Първите четири тима от крайното класиране в групата продължават на плейофи във Висшата лига.

Програма, резултати и временно класиране в група А (Запад) вижте тук.

BGvolleyball.com

Още от Волейбол

Виж всички