Серина Уилямс се завръща на корта във "Фед къп"

Бившата номер 1 в света Серина Уилямс (САЩ) ще направи завръщане на корта в мача срещу Холандия от първия кръг в Световната група на "Фед Къп", неофициално световно отборно първенство по тенис за жени. Уилямс е заявена за двубоя на двойки в неделя в Ашвил в тандем с Лорън Дейвис. Това ще бъде първи официален мач за 36-годишната американка от Откритото първенство на Австралия през миналия януари, когато спечели 23-ата си титла от "Големия шлем".

В последствие тя обяви, че е бременна и пропусна остатъка от сезона, а през септември роди дъщеря си Алексис-Олимпия. Уилямс, която имаше сериозни здравословни проблеми по време на бременността и трябваше да роди 6-седмици преди термина със спешно цезарово сечение, заяви, че все още не може да обяви плановете си за предстоящия сезон.

Тя поднови тренировки през ноември и изигра един демонстративен мач срещу шампионката от "Ролан Гарос" Елена Остапенко (Латвия) в края на декември в Абу Даби, но в последствие отказа да защитава титлата си на Откритото първенство на САЩ заради недостатъчна физическа подготовка.

"На този етап не знам как ще се развие сезона за мен и дали ще участвам в останалите турнири от "Големия шлем". Сега съм концентрирана върху предстоящия мач за "Фед Къп", а след това ще видим", коментира тя.

"Имам дългосрочни планове, но в момента целта ми е да започна отново да играя. Естествено спечелването на (рекордна) 25-а титла от Шлема е нещо, което бих искала да постигна, но винаги съм мразила да си поставям граници", допълни американката.

"Нормално е да имам трудности да достигна необходимата физическа форма с оглед на трудностите, през които преминах. Спокойна съм. Нямам какво да доказвам. Просто се старая отново да стана конкурентна", каза още Уилямс.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти