Нови драми с Барселона, искат наказания за Пике и Бускетс

Ръководството на Еспаньол сезира Испанската футболна лига заради изказвания и скандирания на футболисти и фенове на Барселона покрай двубоите от 1/4-финалите за Купата на Испания. “Лос кулес” надделяха след загуба с 0:1 в първия мач като гости и успех с 2:0 на реванша в четвъртък. Съгражданите обаче са се почувствали обидени и настояват за наказания както на самия клуб, така и на Жерард Пике и Серхио Бускетс. От сектора с крайните ултраси, известни под името “Animación del Barça”, са били чути скандирания като “Мразя Еспаньол”, “Смърт за Еспаньол”, Копелета”, “Папагалчета, вие сте китайци”, “Помнете, че сте лайна”, “Кучи синове” и др.

Пике пък ядоса съперника, след като отказа да го назове с цялото му истинско име “Еспаньол от Барселона”, а вместо това го нарече “Еспаньол от Корнейя” по името на предградието Корнейя де Йобрегат, откъдето е съставът на Кике Санчес Флорес.

От своя страна Бускетс изрази недоумението си, че след победата в първата среща футболистите на Еспаньол са се радвали все едно вече са се класирали. “След края на 180-те минути нещата ще си дойдат на мястото”, беше се заканил халфът преди битката на “Камп Ноу”.

От Еспаньол твърдят, че тези думи подстрекават към агресия.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти