Реми: Треньорът ме третираше като лайно

Бившият нападател на Челси Лоик Реми заяви, че треньорът на Лас Палмас Пако Хемес го е обидил, наричайки го лайно и го е отстранил от отбора заради закъснение с 1 минута за вечеря на отбора. Реми е голмайстор на отбора до момента в Лигата, като е отбелязал 5 гола, но не е играл от 20-и декември и е ваден от групата за всеки мач от 27-и декември насам, когато Хемес пое отбора. Реми, който беше отстранен от отбора от Хемес заедно с мароканския нападател Усама Танан, в момента е във Франция и заяви, че няма намерение да се връща. "Tреньорът ме третираше като лайно, когато всичко това се случи", заяви Реми в интервю за вестник "Ла Провинсия". Никога не съм очаквал да бъда във Франция в този момент от сезона. Моите очаквания бяха да играя, да вкарвам голове и да опитам да ги измъкна от тази лоша ситуация", добавя нападателят, който е играл още за Нюкасъл и Куинс Парк Рейнджърс, както и за други отбори в родината си.

Към момента от Лас Палмас не са излезли с коментар по темата. А Хемес, който е тренирал отборите на Райо Валекано и Гранада в Примера, се присъедини към Лас Палмас от мексиканския Крус Асул. Хемес е третият треньор на островитяните през този сезон след подалия оставка през септември Маноло Маркес и уволнения през ноември Пако Айерстан.

Според бившия национал на Франция, изваждането му от отбора за такова малко провинение е крайно несправедливо. "Аз и Танан бяхме в хотела, не сме излизали никъде. И просто слязохме за вечеря една минута по-късно. Нямаме извинение, защото като професионалисти ние трябва да бъдем на време, но не мисля, че треньорът може да излита двама футболисти просто за това. "След това треньорът говори с президента, който каза, че ще има нова среща. Но Хемес нямаше достатъчно смелост, за да дойде и да ми каже, че не ме иска и защо. Хемес се прочу преди три сезона, когато заяви, че Зинедин Зидан не бива да бъде треньор на втория отбор на Реал (Мадрид), защото няма нужния лиценз.

Още от Футбол свят

Виж всички