Снимката, която може да коства на бивш руски национал 20 млн. евро

Кариерата на Павел Погребняк едва ли може да има по-лош финал, ако Динамо (Москва) изпълни заканата си и го глоби с крупната сума от 20 млн. евро. Не, няма грешка. Според източник от ръководството на клуба, бившият руски национал трябва да заплати точно толкова, ако наруши определени клаузи от договора си. А по всичко личи, че той го е сторил.За какво става въпрос? Погребняк е най-скъпоплатеният футболист на Динамо и през лятото на 2016 година, когато тимът изпадна, ръководството искаше да се раздели с него, за да си спести огромната му заплата. Нападателят обаче отхвърли всички оферти и предпочете да остане в отбора, дори с риск изобщо да не играе. Той записа общо 8 мача и не вкара нито един гол, а Динамо спечели промоция и се завърна в Премиер лигата. Преди началото на настоящия сезон историята се повтори и Погребняк продължи да тренира с юношите. Бившият футболист на Зенит, Щутгарт, Фулъм и Рединг се появи на терена единствено за 25 минути в мача срещу Тосно.Дотук няма проблем, но шефовете на Динамо са започнали разследване във връзка с пътуване на Погребняк до Италия преди месец. Това се е случило на 9 декември, когато Динамо имаше мач с Анжи. 34-годишният нападател обаче е бил в Торино с двамата си братя и са присъствали на дербито Ювентус - Интер. За това има и доказателства. В профила си в една от социалните мрежи Кирил Погребняк, който също е футболист, е публикувал снимка с братята си от трибуните на "Алианц Стейдиъм".Пред МАТЧ ТВ човек от ръководството на Динамо обясни ситуацията по следния начин: "Погребняк се криеше от нас, но явно не е очаквал, че през цялото това време клубът събира необходимата информация. В договора му има железни клаузи, с предписани глоби за нарушаването на всяка от тях. Единственото задължение на футболиста е да не нарушава член 94 от Кодекса на труда, който предвижда уволнение за неявяване на работа. Неизпълнението на този пункт от договора му означава, че Погребняк трябва да заплати глоба в размер на 20 млн. евро. Знаем, че си е купил билетите за мача седмица по-рано. Разбира се, че постъпката му е от полза за Динамо. Той се наказа сам".

На практика, пред Погребняк няма друг избор, освен да прекрати договора си и да се лиши от царската си заплата, които получава без да играе. Това обаче е за предпочитане пред глобата от 20 млн. евро.

Самият Погребняк засега отказва да коментира темата. Днес той не излетя с отбора за лагера в Турция и ще продължи да тренира в Москва.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти