Наполи не сгреши срещу Верона

Лидерът в класирането на Серия "А" на Наполи не допусна грешка при домакинството си на Верона и спечели с 2:0 мача между двата тима от 20-ия кръг на Серия "А". Калиду Кулибали (66) и Хосе Кайехон (78) донесоха важните три точки за отбора на Маурицио Сари. Наполи (51) в момента е с 4 точки аванс пред втория в подреждането Ювентус, който тази вечер гостува на Каляри. Верона заема предпоследната 19-а позиция с 13 точки.Домакините можеха да излязат напред в резултата и през първото полувреме, но в 17-ата минута белгийската звезда Дрис Мертенс уцели греда. В 31-ата минута друга от звездите на тима - Лоренцо Инсиние, направи сериозен пропуск, стреляйки над вратата от доста добра позиция.

Три минути след почивката вратарят на гостите Николас се намеси прекрасно след воле на Инсиние, а в 52-ата минута домакините пропиляха отличен шанс за 1:0. След много добре проведена атака Алан Маркес получи шанс да шутира от съвсем близко разстояние, но Николас спаси.

Малко след това Николас улови спокойно удар с глава на Марек Хамшик, а в 59-ата минута Инсиние направо голям пропуск, като уцели греда с глава.

В 62-ата минута Мертенс вкара на празна врата след асистенция на Хосе Кайехон, но белгиецът бе в положение на засада и попадението бе отменено.

Стигна се до 66-ата минута, когато защитникът Калиду Кулибали изведе неаполитанците напред с гол с глава след центриране от ъглов удар.

В 78-ата минута Лоренцо Инсиние центрира отляво и Хосе Кайехон с удар от въздуха насочи топката във вратата, като стражът Николас парира шута, но въпреки това кълбото се оплете в мрежата - 2:0 и край на интригата.

Все пак, гостите също имаха добър шанс за гол в 83-ата минута, когато резервата Джампаоло Пацини се озова сам срещу Хосе Рейна, но не успя да го преодолее. В тази ситуация испанският страж позволи на топката да мине между краката му, но все пак тя не попадна във вратата.

В крайна сметка Наполи взе своето и затвърди позицията си на основен конкурент на шампиона Ювентус за Скудетото през този сезон.

СТАТИСТИКА НА МАЧА МИНУТА ПО МИНУТА КЛАСИРАНЕ

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти