Хамес отново омагьоса Шалке 04 (видео)

Сравнително лесно Байерн (Мюнхен) надигра Шалке 04 с 2:0 като гост в дербито между първия и втория от миналия сезон в Бундеслигата. Хамес Родригес показа високата си класа тази вечер, като вкара първия гол в началото (8’) и спечели дузпата за втория, реализиран от Роберт Левандовски (64’). Освен това колумбиецът пропусна на празна врата.За домакините това е четвърта поредна загуба и те остават на дъното без точка, докато Байерн е убедителен лидер с 12 точки. Освен това беше удължена на 17 мача във всички турнири серията на “кралскосините” без победа срещу Байерн - 3 равенства и 14 поражения. @@@ Преди година по същото време Хамес изнесе нов спектакъл на “Фелтинс Арена” за успеха с 3:0, като този стадион се превръща в негов любим.

Днес наставникът на "миньорите" Доменико Тедеско излезе с трима нападатели в лицето на Марк Ут, Франко Ди Санто и Брийл Емболо. Титуляр беше и доскорошният халф на мюнхенци Себастиан Руди. Набил Бентален и Евген Коноплянка заеха места на пейката.

@@@ До края мачът се доиграваше и не предложи нищо интересно. През идната седмица мюнхенци ще играят с Аугсбург и Херта (Берлин), а Шалке ще спори с Фрайбург и Майнц 05. СТАТИСТИКАМИНУТА ПО МИНУТА КЛАСИРАНЕ

Още от Футбол свят

Виж всички