Двама съдии от НБЛ са на семинар в Прага

Венцислав Великов и Мартин Хорозов са на двудневен семинар в Прага. Българските съдии са част от семинар на Шампионска лига. През изминалия сезон двамата рефери обслужваха срещите от Национална баскетболна лига. Мартин Хорозов пък е сред съдиите, които имат най-голям брой мачове в Шампионска лига.

През есента на 2016 година ФИБА организира турнир конкурент на Евролигата, а целта е да превърне надпреварата в най-силната на клубно ниво на Стария континент. Това е и стартът на Шампионска лига. През 2016-а в него се включват 52 отбора, сред които шампионите на 31 държави.

В дебютната година на турнира се участват и два български отбора - Лукойл Академик и Рилски спортист. Тази година турнирът започва на 9 октомври и в него ще влязат 56 отбора, сред които 19 национални шампиони. Българският представил в тазгодишното издание е Левски Лукойл. На 11 юли бе изтеглен жребия, според който българският първенец ще играе срещу Шяуляй (Литва)в първия квалификационен кръг. "Сините" започват като гост на 20 септември, а два дни по-късно приемат реванша у дома.

В първия квалификационен кръг ще участват общо 24 отбора. Победителите от 12-те двойки продължават във втория кръг. Ако спечели този двубой Левски Лукойл ще играе във втория кръг на пресявки срещу победителя от мача между Румъния Орадя и Карху (Финландия). Българският шампион трябва да премине три квалификационни кръга, за да стане един от шестте състава, класирали се за редовния сезон на турнира.

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти