Аякс надигра Динамо Киев за едно полувреме, но ще трепери на реванша (видео)

Отборът на Аякс постигна много важна победа с 3:1 в домакинството си на Динамо Киев в първи мач от плейофите на Шампионската лига. Въпреки това, заради допуснатия гол на свой терен холандците ще треперят за преднината си на реванша, който е след седмица в украинската столица. Попаденията за победителите отбелязаха Дони ван де Беек (2’), Хаким Зиех (35’) и Душан Тадич (43’), а Томаш Кедзиора (15’) вкара почетното попадение за загубилите.

Двубоят започна вихрено за домакините, които още във 2-ата минута поведоха в резултата. След добра комбинация Тадич подаде на Де Беек, който отправи удар, топката се удари в крака на вратаря Денис Бойко и бавно премина голлинията за 1:0. Противно на очакванията, гостите натиснаха в следващите минути и заслужено стигнаха до изравнително попадение в 15-ата минута. При поредното изпълнение на корнер в полза на Киев защитата на Аякс не се подреди добре и защитникът Тамаш Кадар стреля с глава, Андре Онана изби, но топката  попадна в друг бранител - Кедзиора, който я прати в мрежата.

В 33-ата минута играчите на Динамо имаха претенции за дузпа за падане на Виктор Циганков в наказателното поле на домакините, но те не бяха уважени. Две минути по-късно шут на Зиех рикошира в главата на противников бранител, след което стана неспасяема за вратаря - 2:1. В 43-ата Тадич довърши гостите след добро центриране на Николас Таляфико. 

През втората част и двата тима имаха своите моменти на подем. Аякс на няколко пъти нацели гредите, но резултатът така и не се промени до края на мача. 

Реваншът е на 28-ми август на Олимпийския стадион в Киев.

Още от Футбол свят

Виж всички