Нов договор за хърватски герой от Мондиал 2018

Един от героите на Хърватия от Мондиал 2018 получи нов договор от клуба си по-малко от месец след края на първенството в Русия. Ръководството на Айнтрахт Франкфурт се погрижи да зарадва Анте Ребич, който бе сред лидерите на “орлите” през изминалия сезон, увенчан с триумф в Купата на Германия и му осигуриха нов контракт.

Така на практика бе сложен край на спекулациите относно бъдещето на Ребич, който бе свързван с евентуално преминаване в Байерн Мюнхен и Манчестър Юнайтед. Новата сделка на Анте го обвързва с Франкфурт до 30 юни 2022 година, а по непотвърдена от клуба информация, в нея фигурира и доста висока откупна клауза.

Светкавицата от малкото хърватско градче Имотски играе за Айнтрахт от 2016 година насам, като в последните два сезона бе преотстъпен от Фиорентина, а в началото на юли германците го купиха за скромните 2 милиона евро. Ребич вкара два гола при историческия успех с 3:1 срещу Байерн във финала за местната купа тази година.

“Анте бе фантастичен на Световното и това логично породи интерес към него. Имаше някои оферти, които не бяха лоши, но решението му да остане е показателно за лоялността му към клуба”, коментира сделката спортния директор на клуба Фреди Бобич.

В неделя Айнтрахт излиза срещу Байерн в битка за Суперкупата на Германия. Начело на баварците е Нико Ковaч, който изведе Франкфурт до Купата през миналия сезон и наложи Ребич в състава.

Още от Футбол свят

Виж всички