Отмениха наказанието за отнемане на точки на Парма

Наказанието на новака в Серия А Парма за отнемане на 5 точки от актива за новия сезон бе отменено, а санкцията на нападателя Емануеле Калайо от две години лишаване от състезателни права бе намалена на четири месеца, реши Апелативната комисия на Италианската футболна федерация.Пармалатите понесоха тежък удар след завръщането си в елита, като бяха обвинени в опит за уреждане на мача от последния кръг на миналия сезон във втория ешалон срещу Специя. Парма се нуждаеше от задължителен успех, за да си осигури директна промоция и победи с 2:0 като гост.

Прокуратурата разследва мача заради СМС-и в телефона на 36-годишния таран на тима Емануеле Калайо, с които той зове играчи на Специя да не се напрягат в мача. Самият Калайо призна за съобщенията, но бе категоричен, че това е обикновена шега.

Първоначалната санкция за отнемане на 5 точки е заменена с глоба от 20 000 евро. Двегодишното наказание на Калайо е заменено със спиране на правата до 31 декемри тази година, но глобата му е увеличена на 30 000 евро.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти