Отмениха наказанието за отнемане на точки на Парма

Отмениха наказанието за отнемане на точки на Парма

Наказанието на новака в Серия А Парма за отнемане на 5 точки от актива за новия сезон бе отменено, а санкцията на нападателя Емануеле Калайо от две години лишаване от състезателни права бе намалена на четири месеца, реши Апелативната комисия на Италианската футболна федерация.

Пармалатите понесоха тежък удар след завръщането си в елита, като бяха обвинени в опит за уреждане на мача от последния кръг на миналия сезон във втория ешалон срещу Специя. Парма се нуждаеше от задължителен успех, за да си осигури директна промоция и победи с 2:0 като гост.

Прокуратурата разследва мача заради СМС-и в телефона на 36-годишния таран на тима Емануеле Калайо, с които той зове играчи на Специя да не се напрягат в мача. Самият Калайо призна за съобщенията, но бе категоричен, че това е обикновена шега.

Първоначалната санкция за отнемане на 5 точки е заменена с глоба от 20 000 евро. Двегодишното наказание на Калайо е заменено със спиране на правата до 31 декемри тази година, но глобата му е увеличена на 30 000 евро.

Още от Футбол свят

Виж всички