Франция обяви състава си за квалификацията с България

Селекционерът на националния отбор на Франция Венсан Коле обяви списък от 18 баскетболисти, на които ще разчита в квалификациите през септември за световното първенство в Китай през 2019 година. Французите гостуват на България на 13 септември в Ботевград, а три дни по-късно приемат Финландия в Монпелие.

В състава попадат почти всички най-големи звезди на френския баскетбол, в това число и състезаващите се в Националната баскетболна асоциация Никола Батум и Франк Нтиликина. Безспорно най-голямото отсъстващо име е това на центъра на Юта Джаз Руди Гобер, който спечели приза за "Най-добър защитник" в НБА през последния сезон.

В групата на французите не са и отказалият се от националния тим Тони Паркър, както и гардът на Орландо Меджик Еван Фурние. Преди началото на втората част на световните квалификации Франция е водач в група "К" с максимален актив от 6 победи от 6 мача. От шестте тима в групата завършилите на първите три места ще се класират на световния шампионат през следващата година.

Състав на Франция за световните квалификации с България и Финландия: Андрю Албиси (МораБанк Андора), Никола Батум (Шарлът Хорнетс), Фабиен Косьор (Реал Мадрид), Нандо де Коло (ЦСКА Москва), Мустафа Фол (Локомотив Кубан), Тома Юртел (Барселона), Едуин Джаксън (Будучност ВОЛИ), Ливио Жан-Шарл (АСВЕЛ), Аксел Жюлиен (Дижон), Шарл Каюди (АСВЕЛ), Ален Кофи (Грейвлайнс-Дюнкерк), Лаю Конате (Нантер 92), Луи Лабейри (Валенсия), Пол Лакомб (Монако), Матиа Лесор (Уникаха Малага), Амин Нуа (АСВЕК), Франк Нтиликина (Ню Йорк Никс), Венсан Пойре (Баскония).

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти