Формула 1 с жест на почит към Фернандо Алонсо (видео)

Формула 1 изрази уважение към оттеглящия се двукратен световен шампион Фернандо Алонсо. На официалния сайт беше качено петминутно видео, в което представители на Макларън, пилоти и други лица от Ф1 говорят за именития испанец. Сред участниците са Зак Браун, Рос Браун, Фелипе Маса, както и много от по-младите действащи състезатели. Всички те го описват като боец и истинска легенда. Можете да видите клипа на официалния сайт на Ф1 или в туитър:

От своя страна Фернандо Алонсо публикува емоционално видео за сбогом към света на Формула 1. В него испанецът кратко, точно и емоционално обяснява философията си. "Аз съм състезател. Животът невинаги е в това да си най-бързия или най-добрия. Още от дете, аз се стараех да бъда по-добър".

"Единственият начин да станеш по-добър, е да работиш по въпроса. Да се учиш от грешките си, да усъвършенстваш техниката си, и да се стараеш всеки ден да даваш повече от себе си".

"Състезанието никога не спира. То е винаги в съзнанието ми. Истинското предизвикателство".

"С над 300 състезания, с 1000 конски сили зад гърба ми и 1000 души редом до мен – моя отбор, моя дом, моето семейство. Състезаваме се, защото винаги може да има още скорост. Аз съм състезател. Благодаря за всичко".

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти