50 български суперколи закриха скоростния сезон на Серес

Точно 50 култови "бързаци" запълниха квотата на финалното за този сезон издание на Overdrive Lap Battle на пистата в Серес и заедно официално закриха 2018. Организатори на събитието бяха българският пилот от Porsche Sports Cup Германия Георги Дончев и специалистите по performance автомобили от Overdrive, а инициативата в Гърция идва след вълнуващ сезон и издания на Lap Battle в цяла Европа на писти като Бърно, Хокенхайм и Нюрбургринг.

В съботния предиобед автомобилите имаха време за свободни тренировки и настройки, след което се разделиха на две групи и започнаха да предизвикват лимита си. Логично на най-голям интерес се радваха състезателните машини, начело с Mercedes AMG GT3 и шест Porsche-та, сред които две 991 GT3 Cup, Cayman GT4 и GT4 Clubsport. Още рано преди обяд, макар пистата да не беше в най-доброто си състояние и с много изхвърлени парчета гума, събратът на актуалния рекордьор на пистата записа малко над 1:16 минути или малко над три секунди под рекорда. Добро впечатление направиха и още над 10 модела на Porsche (сред които GT2 Rs, GT3Rs, 997, 991 Turbo S, Panamera и много други), няколко Nissan GTR (един от които P800), още няколко различни модела BMW, два Lotus-а, два Sin Car-а, два шумни Dodge Viper-а, две спиращи дъха червени Ferrari-та (California и 458), Lancer Evo10, Moni Cooper S и още много "бързаци". Зад волана пък бяха не само Георги Дончев, Мануел Лаук, Марвин Дийнст и познатите лица от миналите издания на Overdrive Lap Battle, а и някои от най-актуалните имена в българския моторспорт – Павел Лефтеров, Константин Маршавелов, Иван Влъчков и др.

На скоростните емоции през двата дни се насладиха стотици зрители, чиито автомобили съвсем достойно допълваха "състезателите" на пистата. На паркинга можеха да се видят няколко модела на Lamborghini, изключително бързи Audi-та и BMW-та, поне пет модела на Mercedes, които щяха да поставят страхотни времена на пистата и по-екзотични попълнения като Camaro, Mustang и много други. Десетки щастливци пък усетиха емоцията от пистата, ставайки пасажери в някое от двете race taxi Porsche-та, макар едното да прекара няколко часа в бокса заради излизане от пистата и повреда в задния мост.

Официалното награждаване на участниците в Overdrive Lap Battle сезона предстои на 23 ноември в изложбената зала на Overdrive в София, когато екипът на Георги Дончев ще отличи най-бързите от изминалия уикенд и ще сподели предстоящата програма за зимни състезания на писти в Испания и Португалия.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти