Владо Николов обмисля завръщане срещу ЦСКА

След малко повече от 3 години прекъсване на състезателната си кариера легендарният капитан на националния ни отбор и едно от най-големите имена в българския волейбол Владимир Николов обмисля завръщане в игра за Левски. Евенуалният му рестарт на кариерата може да бъде в предстоящото "вечно" дерби с ЦСКА от Суперлигата, което е в събота (17 ноември) от 18,30 часа в столичната зала "Васил Симов".

В момента Владо Николов е старши треньор на "сините", като решението му отново да облече екипа на Левски ще бъде продиктувано от безисходицата, в която се намира мъжкият отбор. Кадровите проблеми в тима се задълбочиха след поредната контузия в състава. Младият Иван Панков се контузи по време на мача на юношите на клуба до 20 години срещу Славия и ще отсъства поне две седмици. Преди това контузия сполетя и опитния капитан Смилен Мляков, който има възпаление в лакътя. Евентуалният спешен трансфер на Илиян Преспов от Славия пък не се осъществи, като това остави "сините" без никакъв играч на поста диагонал и принуди Владо Николов да започне обмисляне на кратко завръщане в игра.

"Обмислям варианта да се завърна временно в игра", коментира Владо Николов. "Това не ми е самоцел, защото искам да изграждаме състезатели, а не аз да играя. Но обстоятелствата могат да ме принудят да прибегна до този ход. В момента имам три центъра, двама играчи в посрещане и две либера. Не мога да рискувам да преквалифицирам някой център, защото ако се контузи още някой, няма какво да правим", сподели още треньорът на Левски.

"В момента ние сме като ЦСКА през миналия сезон, когато те имаха множество кадрови проблеми за повече от месец. Добре, че програмата бе благосклонна към нас и направихме победи над Черно море (Варна) и Миньор (Перник). Хебър (Пазарджик) беше по-добрият тим от нас и успехът бе заслужено в тяхна полза. Сега обаче идват много трудни съперници и трябва да удържим фронта", завърши Николов.

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти