Верстапен налетя на Окон след състезанието в Бразилия (видео)

Макс Верстапен се нахвърли върху Естебан Окон с блъскане и ругатни след състезанието в Бразилия. До грозната сцена се стигна след като пилотът на Форс Индия стана причина Верстапен да загуби на практика спечелена надпревара и да финишира втори на пистата "Интерлагос".

Инцидентът беше доста нелеп и Окон бе наказан с 10 секунди престой в бокса. Верстапен тъкмо беше изпреварил Хамилтън за първото място и набираше преднина, когато застигна и затвори с една обиколка Форс Индия-та. На следващия завой, обаче, французинът реши да контраатакува, за да си върне позицията и се опита да изпревари Ред Бул-а от вътрешната страна. Макс не го очакваше, не го видя, не му остави място и се стигна до контакт, след който двата болида се завъртяха. Хамилтън си върна подареното лидерство, а Верстапен до финала не успя да се приближи достатъчно, за да пробва ново изпреварване.

След като мина карирания флаг, пилотът на Ред Бул беше изключително бесен и тегли по радиото много дълга ругатня по адрес на Окон. "Само да не го срещна, че…" закани се Макс. Минути по-късно те все пак се засякоха на опашката пред кантара и се стигна до физическата разправа.

"Да те отстранят по такъв начин… нямам думи. Колата беше брилянтна днес. Отборът имаше страхотна стратегия, трябваше да победим днес".

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти