Тайбе Юсеин и Биляна Дудова получиха премии за спечелените медали от СП по борба

На олимпиадата ще си взема това, което сега ми се изплъзна. А загубите само могат да ме мотивират да продължавам с още по-голяма упоритост и постоянство. Това заяви световната вицешампионка по борба Биляна Дудова.

Дудова, както и носителката на световната титла Тайбе Юсеин, бяха премирани от "Асет банк" за медалите от шампионата на планетата в Будапеща (Унгария) през октомври. Още през пролетта банката се ангажира да подпомага дългосрочно женската борба и състезателките да бъдат изцяло подсигурени. "За нас ти си "златното" момиче, пожелавам още спортни и житейски успехи", каза Алексей Цветанов, главен изпълнителен директор на банката, при връчването на чека на Дудова.

@@@

"Май вече ще бъде традиция да се виждаме, но традициите са хубаво нещо", заяви Милен Драгневски, изпълнителен директор на застрахователно дружество "Асет Иншуърънс", като връчи чек и поздрави шампионката Тайбе Юсеин.

"Изпращам най-силния си сезон", отвърна тя. През тази година Юсеин няма загуба на тепиха, а през пролетта двете станаха и европейски шампионки. Тайбе е и единствената състезателка с титли от световно и европейско първенство в олимпийските видове спорт през 2018 година.

@@@

На церемония в офиса на банката присъства и почетният президент на федерацията Валентин Йорданов. "Бях на световното първенство, от трибуните изгледах успехите на нашите състезатели и ви благодаря, че ни направихте горди и щастливи, че сме българи. Надявам се сега да попаднете сред 10-е най-добри спортисти на България", заяви легендата на световната борба.

Сред гостите бяха още президентът на БФБорба Христо Маринов, петкратният световен и европейски шампион Александър Томов, треньорът на женския национален отбор Петър Касабов, както и бронзовата олимпийска медалистка от Рио 2016 Елица Янкова. В момента тя се възстановява от тежка операция на рамото, а заниманията й включват общофизическа подготовка. Утре, четвъртък, Тайбе Юсеин, Биляна Дудова, както и носителите на сребърен и бронзов медал съответно Кирил Милов и Айк Мнацканян ще направят открита тренировка с отбора, който ще участва на световното първенство до 23 години в Румъния. Тренировката е от 10.00 часа в залата по борба на комплекс "Диана".

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти