Борусия (Дортмунд) гази всеки на пътя си (видео)

Момчетата на Люсиен Фавър очаквано осъществиха натиск и постепенно затягаха обръча около вратата на гостуващия тим. В 17-ата минута Аксел Витсел потърси удар от около 23 метра, който беше блокиран. В 24-ата “жълто-черните” бяха на сантиметри от първия гол в срещата. Витсел и Марко Ройс комбинираха на скорост, Джейдън Санчо нахлу отдясно и центрира полувисока топка, Марио Гьотце стигна до нея на шест метра от голлинията, но само я закачи с върха на пръстите си и не съумя да насочи в мрежата.

Четири минути по-късно се получи карамбол пред вратата на Александер Шволов. Гьотце и Ройс бяха блокирани при опитите си за удари, топката стигна до Якон Бруун Ларсен, който от малък ъгъл от едва два метра не намери пролука и уцели близката греда.

Втората част започна с шанс за второ попадение в мрежата на гостите. В 47-ата минута Хайнц загуби топката, но Марко Ройс не се възползва от ситуацията. В 54-ата Бруун Ларсен направи пробив отляво, изведе Гьотце, който потърси подаване на седем метра от голлинията и не намери съотборник. Пет минути по-късно Витсел шутира от границата на наказателното поле, пращайки кълбото над гредата. В 79-ата Лукас Пишчек пропусна страхотна възможност, след като вратарят Шловов нямаше шанс да се намеси. В 90-ата резервата Пако Алкасер реализира дежурния си гол. Най-добрият днес Санчо отново си поигра с бранителите на гостите, подаде вдясно за Пишчек, който центрира за точно позиционирания Алкасер и той сам насочи отблизо в мрежата за крайното 2:0. СТАТИСТИКА ОТ МАЧА МИНУТА ПО МИНУТА КЛАСИРАНЕ

Още от Футбол свят

Виж всички