Брюж на 10 точки от лидера, Андерлехт продължава да затъва (видео)

Генк се откъсва все повече пред конкурентите си за титлата в Белгия. Вчера шампионът Брюж сензационно загуби с 0:1 у дома от Шарлероа и вече изостава с цели 10 точки от лидера в класирането. В още по-незавидна ситуация е Андерлехт. Най-титулуваният белгийски клуб претърпя нов провал - 0:1 като гост на Гент, и е чак на 5-о място.На "Ян Брейдел" Брюж започна коелбливо и едва не си вкара автогол в самото начало. По-добрата игра на Шарлероа даде резултат в 18-ата минута, когато Габриеле Аанджеа скочи най-високо след центриране от корнер и откри резултата. На два пъти гредите попречиха на Брюж да изравни, но и контрите на гостите бяха опасни. Те издържаха на финалния щурм и се поздравиха с престижен успех, който ги остави в горната половина на таблицата.

Кризата в Андерлехт придоби застрашителни размери след третото поражение в последните 4 мача. И срещу Гент грандът от Брюксел показа, че има огромни проблеми в защита. Цяло чудо бе, че гостите не получиха гол до почивката. След нея обаче Франсис Аамузу получи червен картон в 74-ата минута, а в 75-ата Александър Сьорлот с глава донесе победата на Гент.

За домакините титулят беше бившият защитник на Лудогорец Игор Пластун. В класирането Гент е на 6-о място, с равен брой точки с Ааандерлехт.

МИНУТА ПО МИНУТА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА КЛАСИРАНЕ ГОЛМАЙСТОРИ ПРОГРАМА

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти