Данчо Лазаров: Не е трагедия, ако не се класираме за Олимпийските игри

Президентът на Българска федерация по волейбол - инж. Данчо Лазаров, коментира представянето на мъжкия национален отбор в Лигата на нациите, но насочи вниманието си към олимпийската квалификация от 9 до 11 август във Варна.

"Това, което беше първата цел - да останем в Лигата на нациите, знаейки, че това ще е много трудно. 12-ти сме в класирането, това е добре. Предстои ни една олимпийска квалификация, на която залагаме много. Ще имаме среща със Силвано Пранди. Ще си поговорим по отношение на подготовката на отбора.", започна Лазаров.

Извън списъка на Силвано Пранди за олимпийската квалификация останаха Георги и Валентин Братоеви, Николай Николов, Николай Учиков и Владислав Иванов.

"Вие виждате тотална промяна в отбора в момента. Според мен той тръгва на тази решителна битка с хора, които е преценил, че на тях може да разчита. Неговите решения не мога да ги коментирам въобще. Не ме питайте за този или онзи състезател. Негово право е той да определи хората, с които тръгва на тази решителна битка. Аз с момчетата съм се чувал, виждал, разговаряли сме, но тази тема не искам да я дискутирам.", продължи той.

 

На въпрос какво ще последва, ако България не хване първия влак за Олимпийските игри в Токио, отговорът бе:

"Ако не се класираме през август - нищо трагично не е станало. Ние сме просто една от тези 24 страни, които се борят за тези 6 места. Това е първата възможност да се класираме на олимпиадата и остава още една – континенталните квалификационни турнири, където още пет квоти ще бъдат разпределени, така че през януари отборите имат още един шанс.", добави Лазаров.

От 9 до 11 август България ще се изправи срещу Пуерто Рико, Египет и Бразилия в опит за класиране на игрите в Токио догодина.

btvnovinite.bg

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти