Вижте как ще изглежда новото трасе за ГП на Бразилия

Организаторите на Гран При на Бразилия представиха смеха на бъдещата писта в Рио де Жанейро, която ще стане новият домакин за страната във Формула 1 от 2020 година нататък. Решението да бъде построена нова писта бе на новия президент на страната Жаир Болсонаро. Концесия за строежа на трасето получи американският консорциум Rio Motorsports, който заедно с главния архитект на Формула 1 Херман Тилке изготвиха проекта на пистата, която ще носи името на Аертон Сена.

"Предложението за дизайн на пистата в Рио представя модерна, динамична и пълна с емоции писта. В същото време ние имаме впредвид, че съоръжението трябва да бъде годно и за други спортове и да бъде от полза на обществото", коментира Тилке.

Планът на бъдещото трасе трябва да премине през няколко инстанции преди да бъде напълно одобрено и пистата да започне да се строи. В по-старо изказване Болсонаро заяви, че строежът ще отнеме от седем до осем месеца. Собствениците на Формула 1 Liberty Media биха се радвали на смяна в домакинството на пистата, тъй като трасето в Сао Пауло "Интерлагос" вече не е интригуващо за рекламодатели.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg

 

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти