Сари: Задачата да спечелим ШЛ не трябва да бъде товар за нас

Триумфът в Шампионската лига продължава да се изплъзва на Ювентус, а сега задачата да донесе трофея има нов треньор в лицето на Маурицио Сари. Първенецът на Италия стартира в групата си с 2:2 срещу Атлетико Мадрид, а утре вечер приема Байер (Леверкузен).

“Шампионската лига е върхът. Трябва обаче да играем с настроение, а не да приемаме това като някакъв товар”, заяви наставникът, като добави, че счита английските клубове за фаворити.

“Утре ни очаква труден мач срещу много силен съперник - продължи Сари. - Байер е отборът с най-висок процент на владение на топката в Бундеслигата този сезон и играчите му са много здрави физически, а освен това и дриблират добре. Самите ние пък имаме какво още да подобряваме в играта си. Целта ни е да спечелим ШЛ, но това става само чрез изключителни игри. Специално за сблъсъка с Леверкузен очаквам да постигнем добър резултат. Ще ни бъде тежко, защото това е първото ни домакинство в надпреварата този сезон. Едва след това ще мислим за следващия мач”.

Сари повтори думите си от петък, че все още няма как Кристиано Роналдо, Пауло Дибала и Гонсало Игуаин да играят заедно: “Стартов състав и с тримата е интересна идея, но засега тимът все още не е готов за това. Трябва да бъдем по-балансирани. Засега бихме пробвали този вариант само в определени моменти от мача. Иначе съм доволен, че отборът ни напредва откъм физическа сила. Има значение обаче и на какво ниво е психиката ни. В тренировките виждам висок професионализъм от страна на момчетата. Също така в последните два мача се видя, че тимът взе по-лесно да използва дрибъла в играта си. Сега ни остава да заиграем по-бързо и да увеличим процента на успешните отигравания”.

Треньорът отличи новия халф Аарън Рамзи. “Изненада ме с това колко бързо се възстанови от травмата си и се приобщи към колектива. И все пак смятам, че и той има много неща да развива в играта си”, коментира Сари.

Специалистът каза още, че ще изчака днешната тренировка, преди да прецени дали да даде почивка на някой от титулярите си от последния двубой.

Още от Футбол свят

Виж всички