Липи очаква от Антонио Конте да промени атаката на Интер

Марчело Липи очаква от Антонио Конте по време на сезона да промени постройката на Интер в нападение. Засега новият треньор на “нерадзурите” залага на двама атакуващи играчи в схема 3-5-2 и е известен с това, че трудно се решава на рокади. Според световния шампион обаче съставът разполага с повече класни футболисти в предни позиции и на тях трябва да им се намери място, като едва ли ще се разчита само на Ромелу Лукаку и Лаутаро Мартинес. “Вярвам, че в крайна сметка Антонио ще се спре на схема 3-4-3. Той и преди е залагал на тази постройка, а и сега има играчи за това като Алексис Санчес и Матео Политано. Много харесвам Лукаку, защото е мощен и играе опростено. Относно Мауро Икарди ще коментирам единствено, че той трябваше да се махне. Нищо повече няма да кажа за него”, заяви Липи пред Gazzetta dello Sport.

71-годишният специалист, който в кариерата си на треньор има един сезон начело на Интер, споделя мнението на мнозина, че клубът е направил голям удар това лято с привличането на Стефано Сенси от Сасуоло.

“Сенси е добър футболист с идеи за играта, не спира да се движи, умее да се позиционира и знае как да създава положения”, впечатлен е Липи.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти