ПСЖ бие и без звездното трио (видео)

Хегемонът Пари Сен Жермен спечели с 2:0 гостуването си на Метц и оглави класирането в Лига 1. Въпреки че бяха без трите си големи звезди в атака - Неймар, Единсон Кавани и Килиан Мбапе, парижани с лекота стигнаха до трите точки. Попаденията вкараха Анхел Ди Мария в 11-ата минута от дузпа и Ерик Максим Чупо-Мотинг малко преди почивката.

Мачът беше прекъснат за кратко в средата на първото полувреме заради плакати с хомофобско съдържание, опънати от феновете на домакините. Те бяха променили текста на песента "Balance ton quoi" на белгийската изпълнителка Angèle, а обидите им бяха насочени към ПСЖ и Професионалната футболна лига ((LFP). От органите на реда реагираха бързо и свалиха транспарантите.Вратарят Алфонс Ареола изненадващо остана на пейката, което само подсили слуховете, че ще премине в Реал Мадрид в замяна на Кейлор Навас. Под рамката за ПСЖ стартира дебютантът Марчин Булка. Полякът беше привлечен през лятото от Челси. Дебют направи и 17-годишният халф Адил Аушише, който се превърна в най-младият титуляр в Лига 1 в историята на ПСЖ.

Гостите поведоха рано с точно изпълнена от Ди Мария дузпа. Идриса Гей уцели гредата с глава, а в края на полувремето Чупо-Мотинг необезпокояван вкара втори гол за парижани.

Метц разчиташе основно на далечни удари на Хабиб Диало, а през второто полувреме Колин Дагба блокира опасен шут на Опа Нгует. На Булка обаче така и не му се наложи да прави важно спасяване.

"Най-важното е, че победихме. Това беше целта ни", лаконичен беше след двубоя Анхел Ди Мария.

МИНУТА ПО МИНУТА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА КЛАСИРАНЕ ГОЛМАЙСТОРИ ПРОГРАМА

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти