Цветан Соколов: Излизаме да вземем своето на собствена земя (видео)

Диагоналът и звезда на националния ни волейболен отбор Цветан Соколов заяви победата над Пуерто Рико с 3:0 на олимпийската квалификация във Варна и преди решаващия сблъсък утре с шампиона от Рио 2016 Бразилия, че излизат да вземат своето на собствена земя. Ето още какво сподели Цецо Соколов:

"Първо, днес играхме много по-добре отколкото вчера. Вчера играхме много по-напрегнати и сковани на всички елементи. Днес играхме по-освободено и нещата ни се получаваха, което се видя на игрището. За утре какво мога да кажа? Днес Бразилия победи Египет с 3:0, а ние се измъчихме вчера с тях. А те първия ден се измъчиха с Пуерто Рико. Утре е съвсем различен ден, съвсем различен мач, който означава много и за двата отбора, който победи отива на Олимпиада. Няма какво да говорим дали е важен мача или не. Утре излизаме да се раздадем, излизаме да вземем своето на собствена земя".

"Да, три гейма ни трябва, но тези три гейма първо трябва да си ги извоюваме, за да отидем в Токио. В момента трябва да си мислим как да си починим и как да се възстановим за утре, да подготвим най-добре тактически мача с Бразилия и да се раздадем вътре на игрището. Да се надяваме, че накрая ние ще вземем три гейма, не ме интересува колко ще играем, дори пет да са. Важното е ние да вземе три".

"Всеки един вътре в отбора има желание и самочувствие. Дали ще ти се получи е в зависимост от това как ще влезеш в мача. Ако влезеш лошо, по-трудно ще излезеш от това, но ако влезеш добре, можеш да убиеш. Бразилия може да се бие с блок и сервис, както всеки един отбор в света в момента. Ако биеш добър сервис, подреждаш си добре блока и нещата са много лесни".

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти