Питър Райт отново потрепери, но се промъкна напред, ясни са всички 1/4-финалисти на световното по дартс

Питър Райт за втори път оцеля на косъм на Световното първенство по дартс на PDC. Ексцентричният шотландец изигра истински трилър още на 1/32-финала срещу Ноел Маликдем, а тази вечер отново трябваше да трепери за оставането си в турнира в “змийския” сблъсък на 1/8-финала с Джефри де Зваан. Все пак “Змийската захапка” се наложи с 4:3 сета над “Черната кобра” и се добра до 1/4-финала, където ще се изправи срещу приятната изненада в турнира Люк Хъмфрис.

Всъщност Райт започна мача повече от добре и спечели първите три сета. В този момент обаче той като че ли си помисли, че вече си е свършил работата и позволи на Де Зваан да се върне в мача и да изравни резултата до 3:3. В решаващия седми сет напержението се покачи и се стигна до тайбрек, но все пак шотландецът използва по-големия си опит и успя да се добере до победата с 5:3 гейма в своя полза.

Иначе Райт доминираше по всички статистически показатели в мача. Той хвърли 12 максимума, при чекаутите бе с 51% успешни хвърляния, като освен това направи и най-големия чекаут в двубоя от 149 точки. Средният му резултат пък бе 96 точки. Де Зваан завърши с 4 максимума, 48% при чекаутите и 94 точки среден резултат.

Междувременно в събота се изиграха и останалите 5 мача от 1/8-финалите и станаха ясни всички четвъртфиналисти в турнира. Страхотен сблъсък се получи и между Димитри ван ден Берг и Ейдриън Люис. Белгиецът направи невероятен обрат от 1:3 до 4:3 сета и изхвърли “Джакпота” от турнира.

Доста оспорван бе и дуелът между Глен Дърант и Крис Доби. Тук обаче “Дъза” не допусна обрат и изкова победата с 4:3 в своя полза.

По-рано през деня Дариуш Лабанаускас спечели с 4:2 срещу Стив Бийтън, а Люк Хъмфрис продължи да впечатлява и отстрани Кай Хуйбрехтс с 4:1.

В последната среща от 1/8-финалите пък Гъруин Прайс показа стабилна игра и се наложи без особени трудности срещу Саймън Уитлок с 4:2 сета.

Ето двойките на 1/4-финалите:

Майкъл ван Гервен - Дариуш Лабанаускас

Димитри ван ден Берг - Нейтън Аспинал

Питър Райт - Люк Хъмфрис

Глен Дърант - Гъруин Прайс

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти