Стърлинг изстреля Манчестър Сити на полуфинал за "Карабао Къп" (видео)

Носителят на Купата на лигата Манчестър Сити очаквано се класира на полуфиналите на тазгодишното издание на надпреварата, след като надигра с 3:1 като гост третодивизионния Оксфорд Юнайтед. Жоао Кансело (22') даде аванс на гостите, но Мат Тейлър (46') успя да изравни в самото начало на второто полувреме. Рахийм Стърлинг (50', 70') донесе победата на "гражданите" с два гола. Джосеп Гурдиола очаквано прибегна до доста ротации. Само Фил Фодън, Родри и Рахийм Стърлинг запазиха местата си в сравнение с мача с Арсенал от миналия кръг на Премиър лийг. Калудио Браво започна на вратата, младите Ерик Гарсия и  Тайлър Харууд-Белис бяха в центъра на защитата, а Олександър Зинченко стартира за първи път след контузията си. Четири промени имаше сред 11-те на Оксфорд в сравнение с двубоя с МК Донс през уикенда. "Гражданите" откриха резултата в 22-рата минута, когато организираха смъртоносна контраатака, завършила с удар на Кансело и щастлив рикошет в крака на Муур, който заблуди Арчър. До почивката Марез и Стърлинг имаха нелоши възможности да увеличат преднината на Сити, но ударите им не бяха достатъчно точни. В общи линии Оксфорд се справяше добре в отбрана и не допусна много опасности пред вратата си. В самото началото на втората част Оксфорд изненада шампионите. Домакините изпълниха бързо фаул. Шандън Баптис пусна към Мат Техлър, който преодоля Харууд-Белис и стреля в ъгъла за 1:1.

Манчестър Сити обаче реагира бързо и в 50-ата минута Рахийм Стърлинг отново даде преднина на "гражданите", след като засече центриране на Анхелиньо отляво.

В 61-вата минута Браво спаси Сити от втори изравнителен гол, след като изби над гредата удар на Фасу, който стана още по-труден след рикошет в Кансело. Шест минути след това Марез прати топката във вратата на домакините по много елегантен начин, но попадението правилно бе отменено заради засада.

20 минути преди края Стърлинг реши всичко с втория си гол в мача. Жезус получи от Бернардо, напредна отляво и подаде към Стърлинг, който засече отблизо.

Три минути след това гредата попречи на Кансело да се разпише отново. До края домакините създадоха няколко добри възможности, но така и не успяха да поставят под напрежение носителя на отличието. МИНУТА ПО МИНУТА ТУК!

Още от Футбол свят

Виж всички